Mijn kast met stofjes puilt uit! Toch koop ik soms een nieuw stofje, maar de laatste tijd probeer ik een lap dan ook zoveel mogelijk op te maken, want na een tijdje vind ik mijn oude stofjes toch niet meer zo leuk… 

Voor Nina maakte ik een trui met het gratis patroon van de Fons en Sien trui. Het leek me leuk om er ook een truitje voor haar pop bij te maken. Hierbij een kleine beschrijving over hoe ik dat aangepakt heb:

Ik heb de breedte van de trui voor Nina opgemeten (deze was 28 cm) en dezelfde breedte van de originele trui van de pop (deze was 15 cm). Ik heb toen de breedte van de trui van de pop gedeeld door de breedte van de trui van Nina en dat x100% gedaan, zo kwam ik op ongeveer 55%. Ik heb hetzelfde nog even gecontroleerd voor de mouwen, daar kwam ook ongeveer 55% uit. Dat heb ik ingevuld bij het afdrukken van het patroon.

Toen ik het originele truitje van de pop ging meten, kwam ik erachter dat het truitje van de pop klittenband heeft, zodat je het makkelijker aan kunt trekken. Dat leek mij inderdaad wel handig, dus ik moest het patroon van de trui iets aanpassen.

De halsboord heb ik 2 cm langer geknipt en de uiteinden een klein randje om gestikt.

Het achterpand heb ik niet op de stofvouw gelegd, maar 2x los uitgeknipt. De ene keer met 2 cm extra aan de lange kant en de andere met 4 cm extra. 
De rest van de delen heb ik gewoon volgens het patroon uitgeknipt.
De extra randjes aan het achterpand heb ik als eerste om gestikt. Daarna heb ik gewoon het patroon gevolgd en als laatste heb ik het klittenband erop gedaan.  

Volgens mij is de trui goed gekeurd 😉