Tutorial: Paperbag rok voor de pop

Na de paperbag rok voor Nina en voor mezelf, nu ook nog een paperbag rok voor de pop van Nina! Ik gebruikte het patroon van Made by Modi en bepaalde de afmetingen aan de hand van de omschrijving van ellmini.

De pop van Nina komt van de Action, maar volgens mij zijn de poppenkleren redelijk vergelijkbaar. De pop van Nina heeft een omtrek van ongeveer 28 cm en het elastiek van de broek van de pop van Nina is 20 cm. Ik heb daarom voor deze rok een elastiek van 21 cm genomen en één strook van 15 cm bij 60 cm. Bij de rok van de pop zit dus maar 1 naad aan de zijkant/achterkant ipv 2 bij de andere twee rokjes. Ik wilde op een lengte van 10 cm uitkomen, daarom koos ik voor 15 cm, maar eigenlijk vind ik hem uiteindelijk 1 centimetertje te kort. Als ik hem nog een keer ga maken, dan zal ik 16 of 17 cm nemen, zodat je net wat meer ruimte hebt voor de zoompjes.

Het is een fijn patroontje en lekker snel te maken. Ik ben ongeveer een uurtje bezig geweest, terwijl ik ondertussen ook met Nina speelde. Ik denk dat er nog wel meer rokjes voor de pop gaan volgen, lekker simpel en ik heb genoeg katoen in huis!

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Leuk geworden zeg! Bedankt voor je vermelding:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *